Христо Стоянов: Потвърждение на поговорката: „Барабар Петко(F) с мъжете“

кирил петков

Сървайварът на Кирил Петко(F) в Киев предстои. И за да не окъка гащите ще си води и ибрикчии за целта. Те ще вървят отзаде му със съответното канче и ще следят всякакъв мирис откъм гащите. Да отидеш в Киев, след като един куп Европейски лидери вече го направиха идва като потвърждение на поговорката, при това в буквален смисъл: „Барабар Петко(F) с мъжете“…

Такова ходене си заслужава само в случай, че си пръв. Иначе прилича на детското: „Мамо, първо ти влез в тъмната стая“…

И все пак, след като мама влезе за всеки случай изчакваш да светне лампата. Всички сме минали през детството, но малцина минават през политическото детство, когато някой трябва да запали лампата. Всички търсим човеци, но помним само Диоген да обикаля със запален фенер посред бял ден по Атинските пазари.

Явно това е манталитетът на Киро Простото – няма да е толкова просто, щом ние се оказахме по-прости и от него – защото един ден всички откриваме България, но само един я намери на пътя между Харвард и София… Много емигранти си връщат гражданството някога, но само един го направи, за да стане Премиер. Интересно, ако, както твърди Киро Простото, бил по барикадите и виден протестър, ако го бяха хванали тогава и окаушили за оскверняване на Националните символи, дали пък нямаше да поиска Канадска защита като чужд гражданин. (Това вече не можем да разберем)…

Но, хипотетично, ако руснаците го хванат някъде в Украйна дали няма да рече, че той в техен интерес го прави и да посочи близките си отношения с някои фирми. Като посочи задължително своя принос в съсипването на България като подривна дейност в полза на Русия… И понеже е Великден да обърна внимание на хората, че при Просто Киро нещата винаги опират или до яйцето, което му е дошло до дупето. Или до яйцата, които люпи под него… А на нас ни остава само да гледаме Киро отстрани и да хълцаме от възторг по стиховете на Орлин Орлинов и Лъчезар Еленков за Ленин: „Прост като хляб и вода“… Е, добре отишъл в Украйна, Кирчо.

И само да ти напомня, че твоят адаш измисли азбуката не за да я съсипваш ти така, както Дядото създаде БСДП не заради това, баби да я съсипват… И не забравяй хубавото Ленче със себе си – без хубавото Ленче войните са безсолни. Справка – Омир..

От Фейсбук профила на писателят Христо Стоянов


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории