В навечерието на Великден: Кирил Петков и пиарката му тръгват на война с кмета на Царево.

articles__581f94893879e117cfc111041d8fc957

В навечерието на Великден, когато хората се смиряват и се молят за Божията помощ, премиерът Кирил Петков и пиарката му Диана Дамянова са решили да ползват празника, за да разчистват партийни сметки.

Само преди дни от пресслужбата на Петков обявиха, че той ще присъства на Великденската литургия в църквата „Свето Успение Богородично“. Предтекст за посещението именно там беше да се запознае с щетите по храма след земетресението от 11 април тази година в Черно море, което било усетено във Варна и в Бургас. Тогава стана ясно, че е имало трус с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, но няма никакви данни за пострадали или разрушения по сгради. Не така обаче смятат от пресслужбата на Петков.

Истината обаче се разкри именно от фейсбук профила на пиарката на Петков, Диана Дамянова. Самата тя написа пост, в който обвинява кмета на Царево „че е измамник или обикновен лъжец“. Само няколко часа преди да пристигането си в града, Дамянова написа напоителен пост, като според нея „кметът е присвоител, града изглежда като след война, тротоарите са разбити, а дърветата изсечени“. Дамянова, която се хвали, че носи голямата заслуга за това Петков днес да е премиер продължава и със закани за проверки именно срещу „герберската креатура“, както Дамянова нарича кметът Георги Лапчев.

Всъщност Дамянова и Петков са поканени от семейния приятел на пиарката и виден привърженик на ПП отец Стоян Кралев. Двамата с Дамянова имат дългогодишно приятелство, което прекрасно ще обслужи Петков партийно в навечерието на Великден. След като премиерът не успя да се внедри заради изисквания на НСО в храм „Св. Александър Невски“, пиар машината на Дамянова намери идеалната алтернатива. Освен палене на свещи и смирение, ще се разправят и с кмета на Царево. Така дори и на Великден няма да пропуснат с партийната агитация, а силно рамо ще им удари отец Стоян Кралев.

Припомняме, че преди месеци именно Кирил Петков обвини църквата, че помага за кампанията на ГЕРБ и в частност на лидера Бойко Борисов. Тогава Петков се възмути, че редица духовници подкрепят и хвалят Борисов за огромната му помощ към църквата. Тогава това според Петков беше укоримо и недопустимо да се използват Божиите храмове, но явно на Великден за премиера на ПП и четворната коалиция това не е проблем.

Хората в Царево пък дни наред се чудят кога точно са усетили земетресението и къде са щетите, които Дамянова и Петков ще инспектират


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории