Виктор Димчев с гневен пост и апел към правителството на Кирил Петков

виктор димчев

Дмитро Кулеба е на посещение в Румъния. Тамошното правителство моментално обеща адекватна помощ в сферата на търговията, енергетиката, инфраструктурата, украинския износ. Румънската пряка военна помощ също ще продължи.

Разликата е огромна, в сравнение с трагичната тридневна визита на украинския външен министър у нас, апотеоз на лъжата, неясните ангажименти, дребните крамоли и нищоправенето на тукашните управляващи. Като форма на подбив го поканиха да присъства на… парламентарна изложба. Нито един патрон, както обеща един от вицепремиерите.

Срамът от тази страстна седмица ще отшумява дълго в международната политика, много дълго след като сме забравили имената на сегашната партида управници.

След като половината парламент посети шествията в подкрепа на Украйна, след като повечето политически лидери засипаха ефира с думи за подкрепа, след като държавата се покри, а българите отвориха домове, хотели, вили и събраха храна, пари и лекарства, за да измият срама на официална България.

Припомням, че онези, които си затвориха очите за нещастието на министър Кулеба и неговия храбър народ, нападнат вероломно от своя огромен съсед, дълги години обикаляха по ТВ студиа, за да разправят, че страната ни се управлява от Путин. И сега, когато те упражняват властта, руският диктатор доволно потрива ръце.

Това сторихте. Време е да си ходите. Грабете милиардите и се махайте.

от фейсбук профила на Виктор Димчев