ВМРО със серия протести „Не предавай Македония“

вмро 6

ВМРО започва национална кампания в защита на българския национален интерес в двустранните отношения със Северна Македония, съобщават от партията.

„Чрез редица протестни събития под надслов „Не предавай Македония“ членове и симпатизанти на Организацията излизаме на площада, за да покажем на управляващите, че интересите на България и на македонските българи не се заменят, не се търгуват и не се продават за визи и авиолинии и че историята на двете държави е обща. Защото Северна Македония няма място в Европейския съюз, докато не се отърве от коминтерновския модел на своята политика и не докаже, че ще гарантира правата на хората с българско самосъзнание. И никакви компромиси с това не са допустими нито сега, нито когато и да било.

Скорошните провокации от македонска страна по време на посещението на българския министър-председател в Битоля, системното нарушаване на Договора за добросъседство, както и видимите признаци на управляващите за отстъпка от българската позицияса само част от поводите, които провокират нашите протестни действия. Не можем да останем безучастни към случващото се, защото няма да допуснем национално предателство по темата. За нас от ВМРО е ясно от месеци, че отдавна са поети ангажименти за безусловното пускане на Северна Македония в ЕС с цената на националния интерес на България. Продължаваме да не виждаме никакви реални действия, които да гарантират правата на българите, нито прекратяване на езика на омразата, нито прочистването на учебниците от нарочната антибългарска пропаганда и измислена история и признаване на общата ни история до 1944 г. Невъзможно е да се съгласим с локумени приказки как българите в Северна Македония ще бъдат вписани в Конституцията като държавотворен народ, чак когато се стигне до промени в основния документ в Македония при приемането на страната в ЕС”, пишат още от партията.

Те заявяват, че началото на мирните протестни действия в кампанията „Не предавай Македония“ ще бъде поставено от ВМРО на 4 май (сряда) в столицата. Събитието ще се проведе в рамките на целия ден на площада пред Министерски съвет в центъра на София, а денят не е избран случайно. „Именно на тази дата се навършват 119 години от смъртта на един от най-големите защитници на българската кауза в Македония – Георги Николов Делчев. Защото колкото и да се опитват македонските историчари да го приписват като част от измислената си история, Гоце Делчев завинаги ще си остане български. Протестните действия ще продължат с голям митинг-концерт на 11 май (сряда), отново в столицата, чието начало ще бъде в 18:00 часа. Кампанията на ВМРО „Не предавай Македония“ в защита на българския национален интерес ще продължи и с други организирани събития в цялата страна”, подчертават те.

„Ние от ВМРО призоваваме всички българи, които милеят за историческата истина, националния идеал и са категорично против извършване на национално предателство на България по темата „Македония“, да се присъединят към нас на обявените събития. Само по този начин всички заедно можем да защитим Родината, историята и миналото си и да докажем, че няма да позволим подигравка с историческото ни минало. Протестните ни действия няма да спрат, докато всички български граждани не се убедят в реалните действия, които да гарантират истинската защита на българския национален интерес. В противен случай те ще прераснат в протестни действия за свалянето на това правителство”.