Христо Панчугов: Не може да предвидим кой ще счупи тази коалиция първи

кирил петков

„Тенденцията на удвояване на негативните оценки както лично към премиера, така и към правителството много трудно може да се обърне“, заяви пред БНР политологът Христо Панчугов. Според него поредицата от кризи поставят на изключителен тест доверието в настоящото правителство.

„Всеки един потенциално малък препъникамък може да се превърне в ситуация, която да доведе до падането на това правителство. Липсва инструмент, през който да предвидим кой ще счупи тази коалиция първи, каза Панчугов.

„Целесъобразността може да ги събира още много дълго време, запазването на това мнозинство може да ги държи заедно още много дълго време, но усещането, че липсва основа, че липсва ценност, която да ги държи заедно, ще води до отлив на подкрепата за тях в рамките на българското общество“, прогнозира той.

Правителството само си създаде редица кризи, които доведоха до изключително дълбоки проблеми в управляващата коалиция, смята политологът. Невъзможно е правителството да излезе с позитив от това управление – това се отнася и за отделните формации в него, коментира Христо Панчугов.