Само в 7DniSofia.bg

Въпреки искането на ГЕРБ и ДБ, депутатите няма да обсъждат предложено проекторешение

парламент

Депутати от ГЕРБ-СДС и ДБ поискаха в началото на заседанието проектите за решение във връзка с помощта за Украйна да влязат за разглеждане в пленарната зала.

Даниел Митов от ГЕРБ-СДС поиска в дневния ред да бъдат включени и трите проекта за решение, разгледани вчера от външната комисия. Преди него това направи и лидерът на ДБ Христо Иванов.

От „Възраждане“ настояха да не се променя дневния ред.

Председателят на парламента Никола Минчев, обаче, обясни, че до момента няма доклад на външната комисия и няма да предложи включване на точката в дневния ред.

Последва декларация от името на група, представена от Христо Иванов от ДБ.

„Ще подкрепим решение на парламента за Украйна, което посочва военна помощ. Става дума за война на Путиновия режим и това е война за това как ще изглежда международния ред. Всички страни членки на НАТО освен Унгария предоставя такава помощ“, посочи Иванов. Той напомни на колегите си, че и Турция също предоставя сериозно по обем въоръжение на Украйна.

„Опорната точка, че в името на мира не трябва да се предоставя оръжие, води след себе си това да призовем Украйна да се предаде“, отбеляза лидерът на ДБ. Той подчерта, че не иска мир, който е настъпил в резултат на руска агресия, както и че обявилата се за малка и слаба България ще е част от бъдещ списък на Путин.

Христо Иванов обяви, че следващият вторник ще свика коалиционен съвет, защото този въпрос няма да изчезнеЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории