Протест на БСП пред Столична община срещу преименуването на улици

7f62d1a773988c4dcea4835f71f7dd32

Започна протестът пред Столична община, който е срещу повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на сградата на СО и именуването на пространства на „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни

Недоволството се организира от Градския съвет на БСП – София съвместно с Национално движение „Хан Кубрат“ и други патриотични организации.

Припомняме, че се очаква днес столичният общински съвет да гласува отново алея до руското посолство в София да носи името „Героите на Украйна“, а озеленено пространство в район „Изгрев“ да се казва „Борис Немцов“, както и знамето на Украйна да бъде издигнато на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ редом до българското.

Общинските съветници приеха трите решения на предишното си заседание на 7 април, но областният управител на София Иван Кючуков, който е от квотата на ИТН, ги блокира и върна на СОС, като ги обяви за незаконосъобразни. Трите доклада са внесени отново и са включени като допълнителни точки в дневния ред на заседанието на съветниците днес.