В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за сигурността в празничните дни

полиция

В навечерието на Великденските празници – държавата с мерки за сигурността в празничните дни.

Засилва се контролът на пътя заради очаквания интензивен трафик, униформените ще следят и за сигурността около храмовете.

От 22 до 25 април градският транспорт в столицата ще работи с празнично разписание, а в нощта срещу 24 ще е с удължено работно време до 01:30 часа.

До момента от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са направили 1118 проверки в храмове, ресторанти, хотели и хижи.

За Великден са осигурени 29 противопожарни автомобила, които да бъдат на разположение на големите храмове в страната в София, Бургас, Враца, Видин, Пловдив, Шумен, Ловеч, Перник, Монтана, Хасково, Сливен и Смолян.

Георги Толин от ГДПБЗН призова да се внимава, когато се палят свещи по време на празничните дни.

Румяна Борисова от Главна дирекция „Гранична полиция” очаква по-голямо струпване на автомобили по българо-турската граница.

Инсп. Мария Ботева от ГД „Национална полиция“ увери, че всички технически средства ще бъдат използвани с цел обезпечаване безопасността по пътищата като отбеляза, че камерите засичат скоростта и в тъмната част на денонощието. Тя подчерта, че освен служители на „Пътна полиция”, тези, работещи в отдел „Охранителна полиция” също ще могат да проверяват водачите на автомобили.

Статистиката сочи, че настъпилите произшествия по време на великденските празници през 2021 г. са били 90 с 11 загинали и 109 ранени