Само в 7DniSofia.bg

Ето защо Мартин Карбовски се отказа от СЕМ: Слави го издига за кмет на София

7 Dni Sofia19.04.2022
мартин карбовски
Мартин Карбовски влиза в политиката.

При предсрочни избори нацупеният журналист ще се пробва да влезе в парламента като част от партията на Слави Трифонов. Отказалият се от СЕМ Карбовски се е договорил със Слави да бъде водач на листа на ИТН в София. Ако пък се случи чудо и кабинетът на Петков, напук на тежките издънки, издържи по-дълго отколкото опозицията очаква, през 2023 Карбовски ще се пусне в надпреварата за кмет на София, пише Телеграф.

Както знаете, журналистът сам се отказа от номинацията си за СЕМ.

„Хубав беше експериментът“, казва Карбовски във видеото. „За мен е много важно да кажа на Тошко [Йорданов] и на Слави [Трифонов], че няма да го направим това (има се предвид участието му в процедурата за избор на член на СЕМ – б.ред)“.

В изявлението си Карбовски говори за война, която ще продължи. „Войната с либералите не я започнахме ние, обаче ще я завършим“, казва той.

Карбовски говори едновременно за това, че постът не е бил подходящ за него, но и че не му е приятно, че няма да участва в процедурата. „Неприятна е тази история – тръгни, спри. Обаче много ясно трябва да се разбере: чиновник Карбовски няма да стане. Въобще това прилича на едно пенсиониране, което силно и дълбоко ме притеснява“, казва той.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории