Доц. Харалан Александров: Едни чалга орки и едни харвардски орки се сбиха за селото

кирил петков

Стабилност и управление: Кавгите в коалицията и препъникамъкът „Македония“ бе темата по БНТ, в която участваха социалният антрополог Харалан Александров, политическият анализатор Росен Карадимов и политологът и главен асистент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при Българската академия на науките Петър Чолаков.

Намалява доверието към управлението, но никой, нито иска, нито е готов за избори. Беше абсурдно да формираш такава коалиция, и не очакваш хаос и различни послания. Това заяви Росен Карадимов. Според него Популисткият вот си търси нов път – явно той отива към „Възраждане“.

Няма хомогенен кабинет, а четири партии, които се опитват да оцелеят, каза по темата доц. Харалан Александров. Според него Кирил Петков има тежки морални, емоционални и когнитивни проблеми. Едни чалга орки и едни харвардски орки се сбиха за селото. Само търсят за какво да се сбият, допълни Александров.

Не Украйна, а темата за Македония може да се окаже препъникамъка на коалицията. Преди година всички искаха промяна, сега търсят стабилност.

Ако не се разберат по темата РС Македония може да се стигне до предсрочни избори, коментира политологът и главен асистент по политически конфликти в Института за изследване на обществата и знанието при Българската академия на науките Петър Чолаков.