От Столичната община се видяха в чудо: Криза за медсестри в яслите! Затварят ли ги?

дете

Медицинските сестри в яслените групи в София не недостигат, алармира зам.-кметът по образование Мирослав Боршош.

Над 100 са свободните работни места. Столичната община обмисля възможността вместо медицински персонал да се назначи педагогически, за да функционират яслени групи.

|“Повече от година, аз лично поне и кметът сме изпратили десетки писма до Министерството на здравеопазването. Става въпрос за промяна на две изречения в наредба 26. В момента наредбата е на страницата на МЗ, за огромно съжаление и учудване наше няма дума за промяна да вкараме хора с образователен ценз, което е изключително важно и това е нашата борба. Не могат да разберат смисъла, защото живеят в кабинетите си, защото не разбират какво се случва на фона на недостига ще се наложи да затваряме яслени групи, тъй като ще нарушаваме иначе наредбата“, обясни Боршош, цитиран от БНР.

Продължава строителството на детски градини и ясли във всички райони в София, за да бъде овладян недостигът на места. 18 сгради се строят, 17 се проектират, допълни той, след като провери изграждането на сграда за три яслени и една градинска група в 88-ма детска градина „Детски рай“ в квартал „Дружба“ 2.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории