Областният управител стопира преименуването с украински названия на места в София

украинско посолство софия

Областният управител на София Иван Кючуков върна решенията на Столичния общински съвет, с които знамето на Украйна трябваше да бъде издигнато редом с българското на сградата на общината на ул. „Московска“ 33, а две места в столицата трябваше да бъдат именувани в знак на солидарност с Украйна. Това съобщиха от Областна администрация област София.

„Съгласно правомощията на областния управител и стотиците сигнали на граждани постъпили в Областна администрация на област София, и след извършен преглед на законосъобразността се установи, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове“, гласи информацията.

В мотивите се посочва още:

„Във връзка осигуряване спазването на законност на територията на областта и упражняването на контрол за законосъобразност на актовете и действията на органите на местно самоуправление и местна администрация, Областният управител издаде заповеди, с които връща Решенията на Столичния общински съвет, за даване на разрешения за издигане знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска“ No 33 до прекратяване на войната и наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев”, район „Изгрев“, с името алея „Героите на Украйна“, както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. „Драган Цанков“, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“ с името площад „Борис Немцов“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории