Скандални разкрития за украинския бежанец, заплашил да взриви хотел: Искал да убие всички

полиция

28-годишният бежанец от Украйна, заплашил да взриви хотел с 230 свои сънародници в Банско, каза, че е дошъл с мисия – да убие всички украинци.

Чужденецът бил във видимо нетрезво състояние, незабавно е задържан от пристигналите на място полицейски служители. При извършената проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали, пише struma.bg.

28-годишен украинец заплаши да взриви хотела в Банско, в който бил настанен. Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 вчера около 04:20 часа, съобщиха от полицията. Чужденецът бил във видимо нетрезво състояние, незабавно е задържан от пристигналите на място полицейски служители. При извършената проверка на стаята му не са открити взривни вещества и материали.

„Имаше банкет до късно и към 4 часа бяхме отвън, за да пушим. 28-годишният мъж дойде при нас и каза, че е дошъл с мисия – да убие всички украинци. Прозвуча доста страшно. Не се държа агресивно към нас, но аз наистина се изплаших. Не е взимал никакви заложници, във фоайето имаше няколко човека. Аз се обадих на телефон 112, полицаите дойдоха много бързо и го арестуваха. Разбрах, че след това се е държал грубо с тях.

Странното е, че той пристигна сам в сряда, а не с последната група украинци, които дойдоха с автобус. При настаняването разказа, че е от Днепър, имал български корени и искал да опознае страната ни. Вечерта е изпил два шота йегермайстер, Не мисля, че е бил пиян, защото това е слабо алкохолен ликьор.

Много ми е чудно как е влязъл в България, нали има забрана за мъжете над 18 г. да напускат Украйна. Представи и документ за временна закрила, издаден от българските власти. Изглеждаше здрав физически, но явно не е наред психически”, разказа 35-годишният управител на хотела Таньо Чалъков.

В момента там са настанени 230 украинци – възрастни и деца. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата по случая продължава.
700 са украинските бежанци, които са получили убежище в Банско. 152 са в Разлог, 89 в Гоце Делчев, 87 в Благоевград, 41 в Сандански, 29 в Гърмен, 22 в Петрич и 4 в Симитли, според последната справка на областната управа.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории