Стрес и ужас в „Капките“: Иконата Глория разбуни духовете

глория есил дюран

Попфолк звездата Есил Дюран, която жъне успехи с участието си в „Капките“, е щастлива заради образа на Глория, в който се превъплати в предаването. Есил коментира примата на попфолка с много топли думи и така демонстрира, че няма вражда в попфолка, или поне между талантливите и интелигентните му представители.

„Досега нейният образ не се е падал на нито един от участниците“ – подчерта певицата.

На Есил Дюран се падна емблематичното парче на Глория и Азис „Не сме безгрешни“, с което изправи публиката на крака. В студиото на „Здравей, България“ талантливата изпълнителка сподели емоциите си от участието в любимото шоу за преобразявания и разкри кое я затруднява най-много в имитациите.

„Бях много развълнувана заради присъствието на Глория в залата. Установихме, че никой в 10-годишната история на „Капките“ не я е имитирал. А това е Кралицата на попфолка. Това е първата попфолк певица, издигната на пиедестал, която продължава да се държи респектиращо и да твори“ – разказа тя и добави още:

„Бях изненадана и не бях сигурна какво точно да откроя в образа й. Какво да извадя на преден план. На всичкото отгоре тя седеше точно срещу мен, а Азис пееше до мен. Кралят и кралицата на попфолка, а аз – по средата! Беше много вълнуващо! Глория прие с широка усмивка моята имитация. Беше много великодушна, топла и сърцата, през цялото време танцуваше изправена!“

Есил Дюран приема всички трудности в имитациите и се старае да даде най-доброто от себе си, пише show.blitz.bg.

„Затрудненията в „Като две капки вода“ са ясни, но аз не съм отишла там, за да ми е лесно. Още в самото начало казах, че трудните пътища са моите пътища. По-добре се чувствам, когато имам да изпълня дадена задача. Образът на Maneskin може би ме затрудни най-много до момента. Милко Калайджиев също ме затрудни. Чудех се дали няма да се разхиля на сцената. Но успях толкова добре да го имитирам, че всички бяха много изненадани. Прекарах преобразена в него часове, докато свикна с визията, но най-трудното беше да пея в мъжката тоналност. Това е абсолютно излизане от зоната ти на комфорт“ – обяснява тя.

„Като две капки вода“ е най-гледаното шоу в телевизионния ефир въобще. Последният лайв беше суперуспешен! Този път си позволих да прочета и коментарите заради колегите. Оказа се, че хората са много впечатлени и са се забавлявали страшно много. Мисля, че то им е липсвало ужасно. Това, че се събраха толкова много обичани български изпълнители на едно място – от естрадата, от рока, от попа, от попфолка – всички заедно, е страхотно. Защото хората имат нужда да ни виждат обединени!“ – споделя още Есил.

Издава, че по време на репетиции атмосферата е приятелска.

„Чувствам се в сигурни ръце. Знам, че няма да имам проблем с костюма, с гласа си…В шоуто изтрих суетата си. Това шоу е невероятна магия. В асансьора е най-страшно. Там умират хиляди нервни клетки. Трябва много добре да овладееш психиката си. Цялото вълнение да работи за теб. Да превърнеш това вълнение в позитив, а не в негатив“ – казва певицата.