Властта се разтресе! Корнелия Нинова охлади мераците на Кирчо за клякане на Скопие

корнелия нинова

Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова в ефира на ведомствената й партийна Българската свободна телевизия (БСТВ).

Така на практика тя охлади мераците на Кирил Петков, България да клекне на Скопие и да даде зелена светлина на Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС.

„Имахме срещи с еврокомисаря по разширяването, с председателя на Европейската комисия г-жа фон дер Лайен и обсъждахме този въпрос. Винаги от началото на този процес сме заявявали, че подкрепяме членството на Република Северна Македония в Европейския съюз“, обясни Нинова.

„То е важно за сигурността на Балканите, но няма да се съгласим това да стане за сметка на българския национален интерес и докато не се изпълнят условията на двустранния договор между България и РСМ, докато не се спазват правата на българите там, не се спре с езика на омразата, не се представи истинската история в учебниците, докато не се уважават българското достойнство и исторически личности“, продължи тя по темата.

„Докато не се изпълнява договора между двете страни, ние, „БСП за България“, няма да дадем съгласие да започнат преговорите. Неслучайно заложихме този въпрос като червена линия в преговорите за съставяне на правителство“, завърши темата Корнелия Нинова.