Ексклузивно! Станимир Стоилов: Предстои ми най-тежкото дерби

мъри станимир стоилов

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди дербито с ЦСКА, което е в неделя от 17:00 часа. Наставникът на „сините“ разкри, че Георги Миланов има проблем и не може да тренира с отбора.

„Надявам се, че до утре, има още 24 часа, ще имаме време да поотдъхнем и да потренираме малко. Досега имаше някаква умора – емоциална и чисто психологическа. Надявам се да намерим идеалния брой играчи, с който да отговорим на дербито, което е утре. Предстои мач с ЦСКА. Не съм се занимавал с позитивни и негативни сигнали. За нас най-важно е да се концентрираме и да изиграем мача както трябва. Съжалявам, че няма да мога да бъда на пейката, може би това ще ми е най-тежкото дерби. Сега трябва изцяло да мислим за мача с ЦСКА“, коментира Стоилов.

„Имам достатъчно доверие и опитен щаб в лицето на Цанко Цветанов. От тази гледна точка нямам никакви притеснения. Не ми е приятно лично на мен, че допуснах такава грешка да се изнервя излишно и да пропусна мача, но това не трябва да се отрази на отбора. Ще решавам откъде ще гледам мача. Най-вероятно от секторите където са нашите привърженици“, добави още треньорът на „сините“.

„Алън Пардю е достатъчно опитен специалист, с опит не къде да е, а във Висшата лига. Там не можем да имаме предимство с такива колоси в треньорството. Мен не ме вълнуват тяхните проблеми и позитиви. Повече ме вълнува как ще се представи моят отбор утре на терена. Ники Михайлов най-вероятно ще вземе участие в мача. Асен Митков е невъзможно. Появява се нов проблем с Георги Миланов, който все още не може да тренира с отбора. Това са проблемите, които имаме“, каза още той.

„Затиснаха ни малко повече като психология мачове. Би било по-добре, ако имаше с по-малък заряд, но това е добре. Лошото е, че някои играчи получиха травми. Накрая ще дадем оценка дали сме били готови за тези мачове като динамика и скорост. Казал съм на моите играчи, че умората е в главата. Привържениците на Левски очакват да изиграем мач на високо ниво, самите играчи вдигнаха летвата. Техен е ангажиментът изцяло да радват хората. Винаги може да има изненади във футбола. Особено в тактическо естество. Аз ще направя всичко възможно нашият отбор да не бъде изненадан без значение с каква схема ще играе ЦСКА. Във физическото състояние всеки отбор си търси начините за възстановяване. Надявам се нашият отбор да може да държи динамиката от последните два мача“.

„Не съм гледал много мачове на ЦСКА, за да мога да дам по-детайлна оценка. Те имат достатъчен брой опитни и добри играчи. Прераждат се на друго ниво, когато играят с нас. Нормално, дано и моите играчи го разберат това нещо. ЦСКА винаги си е бил сериозен противник. Трябва да уважаме противника, за да може да уважаваме и своите победи. Няма какви претенции да имаме от наша страна както и противникът, ако щете и футболистите. Привърженици, добър терен и съдия номер 1 какво повече да искаме. Едни от най-добрите футболисти в България трябва да изнесат футболен спектакъл. Да покажат, че неслучайно Левски и ЦСКА са най-обичаните отбори в страната. Горд Левски, който да играе от първата до последната минута в неговия си стил“, добави Стоилов.

„Нямам нужда да повтарям още веднъж едно нещо – реабилитира се човек, който иска да се реабилитира“, каза Мъри относно Здравко Димитров и Димитър Костадинов.