Софиянци пропищяха! Сериозна опасност от зарази дебне на метри от детска градина (СНИМКА)

детска градина

Опасност от зарази и болести дебне третия по големина район на София – „Красно село“. За това алармират гражданите от фейсбук групата „Красно село – инициативност и решения за бъдещето“. Причината е в поредното незаконно сметище, на което от месеци се трупат и гният огромно количество изсъхнали дървета, клони, растителни отпадъци, пластмасови шишета, найлонови чували, употребявана тоалетна хартия и всякакви други битови отпадъци.

Още по-скандално е, че опасното бунище на ул. „Житница“ се намира само на метри от 145-та ЦДГ „Българка“ и бензиностанцията срещу нея, споделят хората. Те са категорични, че струпването на толкова голямо количество запалими отпадъци е абсолютно недопустимо и опасно.

„От известно време дори забелязваме плъхове, които са толкова големи, че налитат на бездомните кучета и котки. Големината на гнусните твари достига до 750 грама“, разказа очевидец. „Страх ме е като се замисля какви болести могат да плъзнат“, споделя разтревожена майка на малко момиченце от близката детска градина.

Още повече, това не е първият подобен случай на подобно безобразие в район „Красно село“. Незаконните сметища тук никнат като гъби от поне две години, а кметицата Росина Станиславова се прави, че проблем не съществува.

 

 

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории