Софиянци бият аларма: Опасно движение около училище в София, положението е непоносимо

Паркинг до съдебната палата

В платформата на Helpbook.info е подадена информация от загрижен родител за натоварения и опасен трафик около 145 ОУ в София и за проблема с паркирането там, предава Bulgaria ON AIR.

„Пред 145 ОУ всеки ден сутрин и вечер има изключително натоварено и опасно движение от автомобили, които оставят/вземат ученици от училище. В продължение на години никой не взима мерки за промяна на това положение. Единствената мярка беше, че се забрани паркирането пред училището. Положението стана непоносимо, когато училището стана с изучаване на немски и деца от цяла София идват да учат в него с личен транспорт. Районът около училището е претоварен с жилищни блокове с недостатъчно места за паркиране. Сутрин и вечер положението е извън контрол. Разбирам, че това е универсален проблем за София, но не се прави нищо, за да се реши.

Предлагам
1. Огромният неизползван двор на училището да бъде отворен и пригоден за влизане на автомобили.

2. В квартала „Младост“ 1А да бъде въведена такса за паркиране на всички автомобили и хората да могат да спират на определените места. Хората с адресна регистрация в квартала да могат да си купуват паркиране на други цени за дълги срокове (напр 6м-1г.). Хора, които спират за ограничено време, да бъдат таксувани по-различен начин. Така много бързо всички ще станат много по-отговорни. В момента има много автомобили, които стоят с месеци, без да помръдват от мястото си. Много стоят на улицата, вместо в гаража за по-лесно. Положението в София е критично и ще става по-зле.

За съжаление, не изглежда училището да се интересува от този проблем, а движението е опасно за всички. Безразборното и безотговорно паркиране на родителите от училището на всяко възможно място изнервя всички и вече е повод за скандали.“, завършва сигналът.