Само в 7DniSofia.bg

ГДБОП с удар! Разкриха схема за предоставяне на незаконна кабелна телевизия (СНИМКА)

полиция гдбоп

Служители на ГДБОП пресякоха дейност по предоставяне на незаконна кабелна телевизия, съобщиха от МВР.

Действията са осъществени от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, заедно с колегите им от СБОП-Кюстендил и Перник, ЕВРОПОЛ и представители на Алианса за противодействие на аудиовизуалното пиратство.

В рамките на операцията е пресечена дейност по предоставяне на незаконна кабелна телевизия на територията на Софийска и Кюстендилска област.

Според събраните до момента данни, повече от две години кабелният оператор е препредавал до крайните си клиенти телевизионни програми, без необходимото по закон съгласие на правоносителите и без да уведоми за тази си дейност контролните държавни органи, както законът изисква.

По този начин операторът системно е нарушавал правата върху обекти на авторското и сродните права. При процесуално-следствените действия са иззети документи и дигитални устройства, чрез които се е осъществявало незаконното препредаване.

Операцията е проведена в рамките на ЕМРАСТ – програма за мултидисциплинарно и многоведомствено оперативно сътрудничество за борба с организираната престъпност на ниво ЕС с приоритетна дейност – борба и разрушаване на престъпни мрежи и престъпни дейности на индивидуални предприемачи, участващи в престъпления срещу интелектуалната собственост, ръководена от България и под ръководството на ТО-Дупница при Районна прокуратура-Кюстендил.