Само в 7DniSofia.bg

От ,,Топлофикация“ режат главите на потребителите: Парното дере 160 лв. за двустаен през март

Топлофикация София

Сметките за парно и топла вода за месец март са по-високи в сравнение с по-късия, но малко по-топъл февруари, видя „Телеграф“. „Топлофикация София“ качи фактурите за третия месец на годината в касите и от четвъртък могат да се плащат.

Данни
През този март средноденонощната температура е била +2,9 градуса, докато февруари е бил малко по-топъл – + 3,2 градуса, но пък сме се топлили три дни по-малко. Март миналата година е бил още по-топъл – +3,6 градуса. По препоръка на Комисията за енергийно и водно регулиране „Топлофикация“ публикува сравнителна диаграма на потребената енергия в различите месеци и години и съответно какви са били тогава средномесечните температури. Така през март 2022 г. столичното дружество е произвело и подало 578 642 Мвтч топлинна енергия на своите клиенти, докато през март 2021 г. е доставило по-малко – 546 619 Мвтч заради по-студеното с 0,7 градуса време, а през този февруари – 522 053 Мвтч.

Сметките
Сметките за парно и топла вода през март са по-големи от мартенските фактури миналата година. Така домакинство, което живее в панелка с площ 60 кв. м, което за февруари е платило 142 лева, за март има сметка от 161,28 лева, показа проверка на „Телеграф“. За двустаен тухлен апартамент сметката за този март е 140 лева, докато за февруари е била 128 лева, а за миналия март е била 135 лева. Потребителите, които си платят сметките за март до 30 април, ще получат отстъпка от 3%.

Спиране
Прогнозираното ново застудяване в края на тази седмица отложи очакваното обявяване на край на отоплителния сезон. „Топлофикация София“ публикува всеки ден таблица със средната денонощна температура и клиентите й могат да я следят. Когато се получат три последователни дни със средноденонощна температура над +12 градуса и прогноза за трайно затопляне през следващите 7-9 дни, дружеството ще обяви спиране на парното за всички клиенти в столицата.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории