ГЕРБ към ПП: Неадекватни сте! Живеете в свят на илюзии. Само стоите и пожелавате щастлив уикенд

тома биков

Няма да ви пречим да грешите, но едва ли ще можем да ви помогнем да се държите по-адекватно. С тези думи се обърна към „Продължаваме промяната“ Тома Биков от ГЕРБ. Така той отговори на декларация на управляващите, че на всяко крачка срещат саботажи и съпротива, но няма да се откажат от управлението.

ГЕРБ ви е виновна за всичко! За това, че не можете да се разберете за БНБ, за парите за пътища, че сте се оплели в позицията за Северна Македония… Може да вярвате в това, защото вие живеете в свят на илюзии, коментира Биков. И обяви, че управляващите могат само да стоят в министерския кабинет и да пожелават щастлив уикенд, правейки препратка към скандалното видеоселфи, пуснато от министъра на културата Атанас Атанасов.

Говорите за прозрачност, а представихме план за възстановяване, който никой не е чел. Превръщате България в терен за.батерии, а не в място, в което да живеят хора, критикува още Биков. И напомни на ПП, че управлението е тяхна отговорност.

Връщате се в онези времена, когато обяснявахте колко са лоши ГЕРБ и как ще ги смените. Но сега вече не можете да разделите баницата, продължи Биков. Пренасяте се в света на илюзиите и това е проблем, допълни той.

Не може мандатоносителят да казва, че опозицията диктува дневния ред на обществото. Това означава, че вие нищо не правите, не управлявате, критикува депутатът от ГЕРБ. И обясни, че в последните 6 месеца парламентът не е гледал нито един сериозен закон.

Цялото отговорност е ваша и за дневния ред. Опозицията е тук, за да ви посочва грешките, обясни Биков.

Вашият дневен ред в следващите седмици е много тежък. Първо, ще трябва да отговорите на въпроса защо сте изобщо в управлението, продължи той. В този момент от пленалната зала се чуха викове.

Да, точно така, г-н Свиленски отговори: За да ви няма вас, цитира Биков.В това се изчерпва вашият смисъл, друг нямате, обърна се той към партиите от управляващата коалиция.

Но нас ни има! Но това означава, че вас не трябва да ви има, защото нямате смисъл, продължи Биков.

Знаете ли колко се интересува геополитиката от този ваш смисъл, попита той и призова държавата да започне да се държи адекватно в този тежък момент.

В отговор скочи шефът на червената група Георги Свиленски. „Не съм казал, за.да ви.няма вас. Ние сме в управлението, за да не сте вие в управлението, защото тези дупки са наследени“, допълни той.