Софиянци пропищяха: Серия от кражби притеснява жителите на столичен квартал

resize_kradets

Жителите на столичния квартал Симеоново се оплакват от серия кражби от домовете, която продължава вече месец, разказа Нова телевизия. За седмица са обрани шест къщи, а общо потърпевшите са близо 30. Последният случай е от понеделник срещу вторник през нощта, когато крадците отмъкнали бижута, пари и ключовете на всичките автомобили на семейството.

„В нощта срещу вторник са прескочили оградата, отровили са кучето на съседа. Това е станало около 03.00 ч. Не сме чули нищо, спяли сме. След това са обрали още няколко къщи”, разказа един от потърпевшите. Лицата на обирджиите са заснети от охранителни камери, като на кадрите се виждат двама извършители – единият е прескочил оградата на къщата, и е отворил вратата на другия. Двамата не са успели да влязат в къщата, затова не са взели нищо. Случаят е от 2 април, каза друга потърпевша.

В някои от случаите са били отровени дворните кучета на жителите. „Щом тровят кучета, въпрос на време е да се стигне до по-сериозен инцидент“, каза жител на столичния квартал. По думите на местните хора, полицейското присъствие е рядко. Ограбените са подавали жалби в полицията, униформени служители са иззели записите от камерите. Въпреки това, хората живеят в страх за собствеността си и за живота си и настояват да се вземат мерки за сигурността на квартала.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории