Само в 7DniSofia.bg

Изненада! Голяма рокада в Министерството на културата

кирил петков

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на културата е освободен Бойко Кадинов.

Кадинов напуска поста по негово искане, съгласувано с министъра на културата Атанас Атанасов“, се казва в съобщение на Правителствената пресслужба.

Той е подал оставка на 7 април. Пред Националното радио арх. Кадинов каза, че липсата на реформи в областта на културата е мотив за оставката му.

„Това, че липсват реформи и подкрепа за промяна Закона за културното наследство. Всички вие виждате и чувате това, което се вижда – деградирането на сгради, съзнателното им разрушаване поради липса на адекватно законодателство. И това независимо от заявените реформи. След толкова години архитектура идването ми тук – в Министерството на културата, беше преди всичко аргумент за една промяна“, посочи Кадинов.

В последните дни се заговори много за културното министерство, след като министър Атанасов публикува интересно видео от сградата на ведомството в личния си фейсбук профил, в което пожелаваше приятен уикенд на приятелите си. Оставката на заместника му е хвърлена ден преди въпросния клип.

Последва вълна от коментари в социалните мрежи и се чуха и призиви за оставката му.