ПП се пропукват от вътрешни раздори! Отлага се учредяването на партията, Киро го е страх от Василев

кирил петков асен василев

Седянката за учредяване на политическа партия “Продължаваме промяната” се отлага – няма да бъде в сряда, вероятно ще е в петък, но не е съвсем сигурно, научих от информиран източник. Това написа във Фейсбук профила си журналистката Соня Колтуклиева.

По думите й освен всички скандали, които генерират в държавата, Кирил Петков и компания се тресат от вътрешни раздори. Не е ясно кой ще успее да надделее и да оглави новата партия.

„Кирил и Асен вече не са този непоклатим тандем – разнопосочните интереси ги противопоставиха.

Асен Василев обвинявал Кирил Петков, че не е отиграл правилно ситуацията с избора на гуверньор на БНБ.

Кирил Петков се е разгневил на Асен Василев, че разкара неговия дългогодишен приятел Стамен Янев от съратегическия пост на изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции и ненадейно инсталира там Богдан Богданов. За него знам, че е съпровождал Асен Василев и Александър Николов при прословутото им посещение в САЩ през февруари, станало наскоро скандално известно с вечерята във Вашингтон, на която са присъствали посланик Херо Мустафа и представители на руската по генезис, базирана в Лондон, международна компания Gemcorp. Както вече обясних по ТВ СКАТ, правителството засекрети меморандума за 1 500 000 000 долара между Министерството на енергетиката и Gemcorp/IP3 Corporation, който се напъват да представят като стандартно “писмо за намеренията”. Да, ама не!

Още при съставянето на кабинета “Петков” беше ясно, че Асен Василев ще го играе повече министър на енергетиката, отколкото министър на финансите и това се потвърди.

… Та за партията – за която казаха “хоп”, преди да скочат. Щяла да бъде “екзотична”, невиждана и нечувана формация, която нямало да допуска кариеризъм и клиентелизъм. Хахаха! Забавно, нали?! Нещо като пародиен римейк на началото на НДСВ.

…. Честно казано, обидно ми е да гледам как безродниците от върхушката на “Продължаваме промяната” живеят в паралелен свят, вярват си, че това е истинският, опаковат ни го в лъскав целофан и ни го продават с лъстивия поглед на съблазняващи търговски пътници.

Взимай парите и бягай“, допълва Колтуклиева.