Само в 7DniSofia.bg

Мъри с коментар за шокиращите разкрития на Младенов: На негово място бих отишъл за риба

станимир стоилов мъри левски

Станимир Стоилов говори преди утрешния 1/2-финал за Купата на България срещу Лудогорец в Разград. Треньорът на Левски разкри, че най-вероятно на вратата ще застане един от младите вратари в отбора заради контузията на Николай Михайлов. Мъри определи срещата като ключова за амбициите на Левски за участие в европейските турнири. Той коментира и вчерашната пресконференция на Стойчо Младенов, на която наставникът на ЦСКА направи шокиращи разкрития, предава Блиц Спорт.

„Знаете какви са проблемите с Асен Митков и Николай Михайлов. Не знам какво е състоянието и на Илиян Стефанов. Ще вземаме решения в последния момент. Всички други са здрави.

До днешна дата имаме някакво стабилизиране в игровото си поведение и напредък в игровия стил. Не е лесно да показваш винаги нивото от мача, който показахме в Разград. Надявам се да продължим да играем по същия начин. Най-важното е да показваме постоянство в играта. Утре въпросът е как ще се представим и какво ще е нашето настроение. Нашето настроение винаги е бойко. Публиката ни очаква от мен и отбора една динамична игра. Нямаме какво да губим. Ще се радвам да се реши крайният изход утре, ако е в наша полза.

Няма да играем опълченски и да чакаме. Левски трябва да изглежда гордо във всеки мач. Няма да е изненада, ако Лудогорец играе по-добре от нас. Футболистите нямат друг ангажименти, овен да играят на 100% във всеки мач. Всеки мач искам да играем за победа и да вкарваме голове. Когато играеш срещу Лудогорец, трябва винаги да си внимателен. В моята треньорска практика прекалено малко се интересувам как ще играе противникът. За мен по-важно е как ще играе моят отбор.

Лудогорец си инвестират нужните средства и затова са хегемон. Ако има риск, няма да рискуваме здравето на Илиян Стефанов. Това, че един или двама играчи няма да играят, не е толкова фатално. Виждам надграждане в отбора откъм поведение на терена и разбиране на футболистите, че са играчи на Левски. Не можем да искаме да се върнем на старите успехи, ако не играем гордо и в стил Левски“.

„Утрешният мач е доста ключов за амбициите ни за участие в европейските турнири. Атакуваме от прекалено изоставаща позиция тези наши цели. Не знам кога казваме истината. Когато започваме, казваме, че сме се разбрали за две минути, че сме в добри отношения, а след три месеца е обратното“, добави Мъри.

Ако на мен нещо не ми харесва, всички вие ще го разберете. Нямам намерение да обсъждам собственици.

Да, треньорът трябва да има власт, но това трябва да се договоря със собствениците преди подписването на договора. Ако имах такива проблеми, отдавна щях да се разхождам из улиците на София или да ходя за риба. Важното е треньорите да казваме всеки път истината“.

След това Мъри отново коментира ситуацията на „Герена“:

„На този етап играем периферна роля в първенството. Изключително важна е финансовата стабилност. Който и да е, догодина няма да може да се откъсне лесно от Левски. Срещу Лудогорец казах, че ще пази един от младите вратари. Даже и да беше здрав, това нямаше да провери участието на Николай Михайлов в мача с Лудогорец. Не се притеснявам да сложа когото и да е от младите вратари да пази до края на първенството. Когато отборът се стабилизира, вратарят е поставен под много малко напрежение“.

„Имаме проведени разговори за Филип Кръстев. Имаме желание да остане при нас, играчът също има желание да остане тук. Всичко зависи от клуба му и ще разберем скоро. Аз също нямам много време, защото трябва да търся футболист на неговата позиция“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории