Родни хотелиери, приютили украински бежанци, са пред колапс: Разходите са огромни!

бежанци

Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът е принуден да отказва резервации, а няма средства да върне депозити за великденските празници.

В Балчик хотелиерите изнемогват, притесняват се, че сезонът ще пропадне. Те дават убежище на майки с деца, но все още чакат помощ от държавата. Христо Желев, управител на хотел в града, споделя, че всички са на ръба на оцеляването.

„На 100% всичко е заето, разходите са огромни. Сложно е да се издържи без толкова приходи“, обясни той пред Нова нюз. Желев вече е подал молба за кредит.

Пламен Козарев споделя, че отказът на туристи прави положението сложно. Хотелиерите се надяват държавните почивни бази да бъдат отворени за бежанците или да бъдат пренасочени в зимните курорти. „Ако държавата вземе такова решение, можем да посрещнем летния сезон. Иначе няма да оцелеем“, прогнозира той.

Според собственика на хотел в Балчик Олег Константинов 70-80% от бежанците са майки с деца. Украинката Юля уверява, че иска да работи, но първо трябва да настани децата си в детска градина.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории