Треска за евтина „Гражданска отговорност“ – застрахователните компании с нови предложения

застрхаовка гражданска отговорност

Треска за евтина Гражданска отговорност настана сред шофьорите. Застрахователните компании им дават възможност да сключат полицата сега, на ниски цени, а тя да започне да важи след два месеца, пише „Марица“.

Цената на Гражданската неочаквано падна през март с около 30 лева не по пазарна логика, а заради ценова война между застрахователите. Тези с малък пазарен дял свалиха тарифите, за да могат да привлекат повече клиенти.

Подбивът обаче подейства с ефекта на доминото и една след друга всички дружества намалиха цените. Отвсякъде валят отстъпки и за онлайн плащане /до минус 10%/ или пък още по-ниски тарифи, когато се комбинира Гражданска с Каско например. Новият трик за набиране на широка клиентска база сега е „плащаш сега, ползваш след два месеца”.

В момента на пловдивски лек автомобил с обем на двигателя до 1800 кубика може да се сключи застраховка в широки граници – от 209 лева до 290 лева.

Свалянето на цените на Гражданската е най-бързият начин една компания да увеличи пазарния си дял, тъй като шофьорите не се интересуват с коя компания сключват договор, а на каква цена. Намалените цени обаче важат за масови автомобили и примерни водачи.

Обичайните оскъпявания за млади шофьори с малък стаж зад волана, автомобили с десен волан или автомобилисти с нарушения на пътя остават.

„Миналата година в началото на април сключих Гражданска за 232.16 лева“, разказа собственик на автомобил, който изкъсо следи разходите по колата си. Той ползва услугите на застрахователен брокер и така се застрахова по възможно най-ниската тарифа.

Тази година на 3 април задължителната полица му излязла едва 203 лева. Месец по-рано обаче за същата кола и същия шофьор тарифата бе 234 лева, посочил за изданието голям застрахователен брокер, който оперира и в Пловдив.

Цените на задължителната автополица бяха задържани изкуствено, дори паднаха в първата година на ковид пандемията заради затварянето на големите градове, хоум офиса и по-малкото пътувания. Това респективно означаваше по-малко изплатени щети от компаниите при застрахователни събития.

През 2021 г. цените поеха курс нагоре, но брокери твърдят, че това не е поскъпване, а просто връщане към нормалните ценови равнища. Показва го и примерът със собственика на автомобил по-горе, който бил приятно изненадан от евтината Гражданска. Важно е да се уточни обаче, че той е изряден шофьор, без нарушения на пътя и ползва всякакви възможни отстъпки.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории