Само в 7DniSofia.bg

Зверство! Мъж преби до неузнаваемост жена, с която живее на семейни начела. Тя умира в болницата

полиция

Софийска окръжна прокуратура съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния М. Г., обвинен в убийство по непредпазливост.

Разследването е започнало през януари 2022 г. за нанасяне на телесна повреда и с оглед подсъдността на деянието се е водело от Районна прокуратура – Сливница. Установено е, че около 23 ч. на 28.12.2021 г., в къща в гр. Божурище, на 44-годишната В. В. била причинена тежка телесна повреда. Сигналът за инцидента бил подаден на телефон 112 от сина на пострадалата. На пристигналите на място полицейски служители тя заявила, че й бил нанесен побой от мъжа, с който живее на семейни начала – М. Г., но не подала жалба срещу него. В. В. била транспортирана до медицинско заведение за преглед. При последвалата проверка в УМБАЛСМ „Пирогов“ е била получена информация, че тя е интубирана с опасност за живота.

На 03.02.2022 г. жената починала в болницата.

Материалите по воденото досъдебно производство са били изпратени и приети по компетентност в Окръжна прокуратура – София. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на М. Г. в извършване на престъпление – причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. На този етап от досъдебното производство са проведени разпити на свидетели, изготвена е тройна съдебномедицинска експертиза, която посочва за наличие на пряка и непрекъсната причинно-следствена връзка между травматичните увреждания и смъртта на В. В.
Определението на съда за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия М.Г. подлежи на обжалвана пред Софийския апелативен съд.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории