Полицията е на крак! Див екшън: Масово меле и бой със щанги завърши кърваво

полиция

41-годишен мъж е в ареста за хулиганство, а трима са освидетелствани в болница с леки наранявания след масов среднощен бой със щанги и погром над къща и автомобил в търновското село Миндя.

Сигнал за екшъна е получен в полицията в 1.40 ч. тази нощ, потвърдиха от ОДМВР. По данните от разследването малко по-рано добре почерпен 41-годишен предприемач, който живее в селото, отишъл в кръчмата и влязал в люта разпра с посетители. Хвърлял, трошил, а според кметския наместник Иван Иванов и набил две млади момчета от местните. После отишъл до имота им и потрошил прозорците на къщата. Начупил и стъклата на паркирания пред къщата автомобил. Собственикът излязъл с щанга и се нахвърлил върху хулигана. В мелето се включили и други местни мъже. Намесили се и гардове от частна охранителна фирма, които охраняват имота на агресивния предприемач.

След намесата на полицията битката била прекратена, а трима , сред които и 41-годишният инициатор Николай П., били откарани в болница за освидетелстване с леки телесни повреди. Николай П. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Започнато е досъдебно производство за хулиганство.

Според местните участниците в екшъна живеят един срещу друг в Миндя и от 2-3 години между тях назрявала неприязън. Не е ясно какъв е бил конкретният повод за избухналата разпра.

Арестуваният Николай е зет на бизнесмена Ангел Чакъров и съпруг на дъщеря му Силвия. Сега са поели бизнеса му със строителство в поне 10 имота в селото.

Имената на предпиемача и двете му дъщери Силвия и Тереза изплуваха в разследване на „24 часа“ и белгийски медии за незаконна мрежа за домашни асистенти за възрастни хора и експлоатация на български работници.