БОМБА: Проф. Ангелов с нови данни за злоупотреби в болници по времето на Стойчо Кацаров

костадин ангелов

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изнесе данни за злоупотреби на в сферата на здравеопазването по времето на двете управления на Стойчо Кацаров.

Проф. Ангелов посочи конкретни вече сключени договори и прочете отговора на здравното министерство. По думите му, имало реални сигнали за разделяне на обществените поръчки и нарушаване на ЗОП.

„Позовават се на отменени законови текстове, за да могат да се вземат пари от лечебното заведение. Във връзка с неспазване процедурите по ЗОП, трябва да се сигнализират компетентните органи“, изчете доклада от одита, който той е получил от здравното министерство.

До момента министър Рашков мълчи за тези закононарушения, възмути се проф. Ангелов. По думите му, МВР шефът бил уведомен по официален ред в началото на февруари тази година.

Беше изнесена информация от ГДНП, пълна с неверни твърдения. Това е поредният кризисен политически пиар на Бойко Рашков. Той се доказа като добър политически пиар, но като лош милиционер!

Проф. Костадин Ангелов съсипа Стойчо Кацаров: Той е единственият облагодетелстван, а не лекарите от „Пирогов“ – съзнателно е влязъл в болница, за да не плати скъпи изследвания

Той посочи още едно нарушение по процедурите на ЗОП, този път за сумата от над 3 млн. лв., от страна на болничен директор, назначен по времето на Стойчо Кацаров. Сигналът за нарушенията към МВР, е подаден от бившия здравен министър на 4 февруари.

„До момента няма никакви действия от човека, който брани законността в страната и не е предприел никакви действия. Очаквам от министър Рашков същия плам за спиране на беззаконията в тази болница“, завърши проф. Ангелов.