Само в 7DniSofia.bg

Полицията с удар: Погнаха 19-годишен, превозващ 62-ма нелегални мигранти

полиция

Като обвиняем от Районна прокуратура – Пловдив е привлечен мъжът с инициали П.Д. На 1-ви април в Карлово, с цел да набави за себе си имотна облага, той противозаконно е подпомогнал чужденци – 62-ма граждани на Афганистан, всички мъже, да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура.

Деянието е извършено чрез използване на товарен автомобил „Мерцедес“ и по отношение на повече от едно лице.

19-годишният младеж е бил заловен около 6 часа сутринта когато полицейски служители са спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“. В каросерията на колата служителите на МВР открили 62-ма мъже.

Установено било, че чужденците са влезли в България от Турция през „зелена“ граница и стигнали до района на Карнобат, откъдето били качени в товарния автомобил. Водачът е трябвало да ги откара до София, за което му било обещано заплащане.
П.Д. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Вчера Районна прокуратура–Пловдив е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Районен съд–Карлово е определил „гаранция“ от 2000 лева. Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе протест спрямо определението на съда за наложената мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава. Чужденците са настанени в миграционен център.