Недоволството расте! Таксиметрови шофьори: На ръба на оцеляването сме! Работим за стотинки

таксита

Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи и от Националния таксиметров синдикат са поискали среща на 12 април с правителството, за да може държавата да компенсира бранша. Това заяви за БНР Петър Владимиров от таксиметровия синдикат.

С увеличението на природния газ от 1 април, такситата работят на себестойност и не реализират печалба. Горивото, което използват, се е увеличило с 200 процента за последните 7 месеца, обясни той и допълни, че ако превозвачите не получат исканата от държавата помощ, ще излязат на протест, защото са на ръба на оцеляването.

„Не се ли вземат някакви радикални мерки, не поемат ли ясни ангажименти, НТС обявява стачна готовност и сме готови на всичко да защитим колегите си и бранша си.“, зави Владимиров.

„Ние сме на ръба на оцеляването. Не може ние да работим за жълти стотинки при положение, че плащаме толкова много данъци на държавата, да намери начин, както примерно да речем земеделските производители получават компенсация за декар примерно еди-колко си литра гориво. Ние примерно искаме компенсации, да речем сто километра компенсация за разликата в горивото. Ние не сме социална услуга. Това, че в момента общината ни е наложила минимална и максимална тарифа, тя беше съобразена с едни цени на горивата, сега вече са различни“, обясни той.

По думите му инфлацията е довела и до увеличаване на разходите за поддръжката на автомобилите.