Сержиньо хвърли бомба: ЦСКА може да има проблем с лиценза!

стойчо младенов

Бившият футболист на ЦСКА Сержиньо алармира, че „червените“ могат да имат сериозни проблеми с лиценза от УЕФА. Той разкри, че не е получил никакви пари от „Армията“, въпреки че са водени разговори. Португалецът не скри учудването си как ЦСКА представя нови играч (б.р. Енес Махмутович), след като клубът има забрана за трансфери.

„До този момент аз не съм получил никакво плащане от страна на ЦСКА, а доколкото знам същото важи и за другите играчи, които имат да взимат пари от клуба. Не сме подписали никакво споразумение, а ситуацията е напълно същата, както преди. Те имат забрана за регистриране на нови играчи на международно и национално ниво. Също така ще имат и проблеми с получаване на лиценз от УЕФА за новия сезон, ако не докажат пред централата, че са ни платили задълженията, като срокът е до днес, 31 март 2022“, каза пред Спортал Сержиньо.

„Забраната за регистрация на играчи бе наложена на 18 януари 2022 г. и наистина не знам как могат да привличат нови играчи, докато имат подобна санкция. Те се свързаха с нас, за да договорят плащане на няколко вноски в последните месеци – нещо, което ние не приехме. Напомням ви, че тези задължения датират от 2012 година и е нормално да очакваме да ни бъде изплатено след 10 години.

Искам да кажа, че подобни лъжи демонстрират арогантно поведение, което не може да се толерира. Не може да кажат, че са платили и не ни дължат нищо при положение, че не са превели абсолютно нищо. Неприемливо е. Много сме разочаровани. Те трябва да правят нещата по правилния начин, което би било изчистване на задълженията и след това идва вдигане на забраната за трансфери. Ако не ни платят, няма да оттеглим нито забраната, нито молбата до УЕФА и БФС за отнемане на лиценза за участие в състезания.

В последните дни говорих с човек, който представлява ЦСКА. Единственото, което искаме е да ни се заплати това, което ни се дължи за работата ни преди десет години. Цяло десетилетие изчаквахме да се разреши този случай, мисля, че това е достатъчно време. Всеки в нашата ситуация щеше да направи същото“, каза още Сержиньо.