СХЕМА: Съпругата на Рашков – милионершата нотариус Мария, узаконявала имоти на Божков

бойко рашков

Мария Михова-Рашкова, съпругата на вътрешния министър Бойко Рашков, може да опорочи изцяло разследването на МВР срещу бившия премиер Бойко Борисов. Половинката на МВР шефа се оказва замесена в куп имотни сделки, сключени през годините от укриващия се в Дубай хазартен бос Васил Божков. Именно след негов сигнал за изнудване, подаден преди близо година и половина, Борисов бе задържан в нощта на 17 срещу 18 март.

Съмненията, че най-богатият българин е сключил тайна договорка с правителството на Кирил Петков, за да се превърне в обвиняем в свидетел по аферата с непостъпилите в бюджета милиони данъци от дейността на „Национална лотария“, се засилват от тайния разпит на Черепа, проведен преди около месец от български европрокурори.

Презумцията, че Бойко Рашков води безпристрастно разследването срещу Борисов, Горанов и Арнаудова обаче е напът да претърпи пълно фиаско, тъй като жена му Мария Михова е изповядвала в качеството си на нотариус няколко имотни сделки на Васил Божков, негови фирми и хора от обкръжението му, твърди „Уикенд“.

Именно нотариус Рашкова е изповядала през 1999 г. сделката между Божков и покойния Иван Славков – Батето за покупката на два апартамента от сграда на престижния бул. „Васил Левски“ в София. Имотите се водят собственост на Елена Динева, жената до Васил Божков. Твърди се, че съпругата на Рашков е изповядала нотариално и още няколко сделки с имоти и други недвижимости на Елена Динева, а също и на фирми от орбитата на Черепа.

Мария Михова-Рашкова е вписана под №504 в списъка на нотариусите в София, а кантората й е само на метри от постоянния адрес по местоживеене на Елена Динева. Запознати твърдят, че жената на Бойко Рашков е дългогодишна приятелка на съпругата на Васил Божков, както и че е присъствала на почти всички нейни рождени дни.

Мария Рашкова е заверявала нотариално и куп имотни сделки, сключвани от съдружници и приближени до Васил Божков, които също са обвиняеми от Специализираната прокуратура съвместно с укриващия си в Дубай xa3apTeH бос.

Името на Рашкова се завъртя в публичното пространство миналата пролет, когато мъжът й оправда с нейната работа смайващото си богатство. МВР-шефът притежава имоти за над 7 милиона лева, както и стотици хиляди левова в банковата си сметка.