Политолог бие аларма: Конфликтът МВР-Прокуратура завършва с погазване на правните норми

кольо колев

„Задържането на Борисов беше опит да покажат, че прокуратурата не иска да го проверява. Държавата не може да продължава да воюва срещу прокуратурата и обратно. Това ще завърши със сериозно погазване на правните норми“. Това заяви за „Твоят ден“ политологът Кольо Колев.

Според него управляващите са заливани от кризи, които нямат нищо общо с личните им качества. „Съвсем естествено, че един относително нов управленски екип, без достатъчно опит, ще бъде в тежко положение. Те живеят в лошо време. Правителството е само на 80 дни“, подчерта той. И уточни, че няма заинтерсовани да бъдат на власт.

От своя страна социалният антрополог Харалан Александров смята, че основната динамика на управлението е да генерира скандали. „От коалицията отчаяно се нуждаят от враг, когото да мразят. Реанимираха омразата към ГЕРб с акцията – неловко, глупаво и отчаяно направен ход. Живеем в безвремие, разпад и дезинтегриране“, коментира той.

По думите му в лятото на 2020 г. сме в режим на конфликт след режим на развитие. „Това управление с рекордна скорост губи подкрепа. Те се провалят ежедневно“, счита той. Според Александров обаче никой няма интерес от предсрочни избори.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории