Юлиян Константинов не издържа: Бившата ми е по-страшна от акула! След раздялата ми се върна гласа

юлиян константинов

„Надявам се, че тя има чувство за хумор”, заяви водещата Гала на предаването „На кафе” във вторник, след като Юлиян Константинов – един от панелистите в студиото, обяви бившата си жена Юлия за по-страшна от акула. Направи го в контекста на една от любопитните новини, които обсъждаха с колегите му. Дали майката на двамата му пораснали сина е посрещнала препратката с усмивка, няма как да се знае. Факт е, че Юлиян я изстреля изненадващо с широка усмивка, която вероятно подчертава, че става дума за смешка.

И все пак той не за първи път загатва разочарование. Преди време Юлиян Константинов сподели, че след развода гласът му се върнал. Инфлуенсъри пуснали детето си да плува сред акули – това бе новината, която разискваха в панела в „На кафе” и стана повод за шегата на оперния певец. „Аз се сещам един момент, в който бих пуснал децата си по този начин. Ако до тях е бившата ми жена, нито една акула няма да остане наоколо”, заяви Константинов и колегите му прихнаха да се смеят.

Иначе той винаги е бил лаконичен, когато става въпрос за личния му живот. Сигурно за това никой не разбра кога е успял да се разведе. Изненадата бе голяма, когато преди време Юлиян съобщи новината в рамките на свой коментар в предаването „На кафе”.

Съвсем не беше целенасочено. Направи го пак чрез препратка към личния си живот. Покрай поредното обсъждане в панела, оперният певец неочаквано включи и „бившата си жена”. А до преди това никой не знаеше, че е с такъв статут. Вестта за развода на оперния певец, съобщена публично помежду другото в тв ефира, бързо обиколи медиите и произведе няколко слуха. Сред тях бе и този за изневяра от страна на оперния певец. Каква е причината за развода, продължава да е мистерия. Впечатлението обаче е за влошени отношения. Дори шегата на Юлиян за акулите едва ли може да е показател за помирение и топли чувства. Още повече, че през пролетта на миналата година оперният певец сподели при своя медийна изява, че разводът изиграл голяма роля за връщането на мощния му глас.

„Разведен съм и това, че не живея с жена ми от 3 години, ми върна гласа. Не вярвам в негативните енергии, които вървят към присъствието на някои хора, но не намирам друга логика за това, че вече имам глас”, каза Юлиян. А до преди да се разбере за развода, двамата бяха пример за стабилна двойка и голяма любов. Историята им започнала в трамвай №9 преди повече от 30 години. Двамата се срещнали случайно и макар да не се познавали официално, Юлиян веднага разпознал красивата Юлия. Доста преди това брат му – волейболистът Пламен Константинов, му показал нейна снимка. По-малкият Константинов учел в един клас с брата на Юлия, който също се казва Пламен. Двете момчета често се събирали, покрай което и Юлия познавала Пламен Константинов. Един ден на майтап тя му казала, че е толкова очарователен, че не може да няма по-голям брат. Пламен веднага потвърдил и казал на брат си, който пък поискал снимка на Юлия. Месеци по-късно, Юлиян тъкмо се бил уволнил от казармата, а Юлия била все още ученичка, когато се засекли във въпросния трамвай №9. Веднага я познал, но не посмял да я заговори. Поискал телефонния й номер от брат си и й се обадил. Юлия, разбира се, бързо си припомнила историята със снимката. Последвали романтични срещи, при които любовта им бързо разцъфнала. Двамата били неразделни, макар че чак след години се решават на брак. Юлиян й предложил пред входната врата на дома им. Паднал на колене и сложил на ръката й пръстен, предаван в рода му от поколение на поколение.

Сватбата се състояла през 1998-а в катедралата „Св. Александър Невски”. Десетки гости присъствали на тържеството – рокаджии, оперни певци, спортисти, роднини, приятели. Година по-късно се ражда големият им син. Юлия е неотлъчно до Юлиян при всичките му пътувания, съпътстващи кариерата му. Оперният певец завършва музикалната академия през 1993 г. Още като студент през 1992 г. дебютира в Софийската опера, а през 1994 г. е приет за солист. През 1996 г. печели конкурс за млади оперни певци „Борис Христов” и започва международна кариера. Аплодират го в Миланската скала, „Метрополитън”, „Ковънт Гардън”, виенската „Щатс опер”, „Дойче опер” в Берлин, Театър „Реал” в Мадрид, в Билбао, Женева, Токио, Тел Авив, Рио де Жанейро, Буенос Айрес, Хюстън. Участвал е в най-престижните фестивали.

В един момент Юлиян стигнал до решението, че този динамичен начин на живот не е за семеен човек. Той е изтъквал колко му е важно усещането за свобода, което изчезнало в един момент, докато бил активен певец. Юлиян опитал да отказва ангажименти, за да работи два месеца и един да бъде вкъщи, но не се получавало. Театрите се сърдели при отказ, а и губел форма. Малко след като прекъснал оперната си кариера, Юлиян неочаквано загубил гласа си. Дори говореното му било трудно. Обиколил доста лекари и всички били озадачени, тъй като не намирали причина за състоянието му. Вероятно, допускал е Юлиян, проблемът е бил на психогенна основа. В този момент той започнал да приема покани за различни тв проекти. За щастие с времето успял да възвърне гласа си и дори влязъл във форма, но съвсем не бил в ритъма, в който се изявявал на международни сцени. Все пак Юлиян извиси пак глас, макар и на родната оперна сцена. Покани към него не липсват. „В последните две години нещата се върнаха към по-добро и там, където трябва да бъдат”, споделял е Юлиян за връщането към ритъма и пълния потенциал на гласа му, което продължило 7-8 години, Разводът, както е признавал, имал положително въздействие за това.