Проф. Владимир Чуков все по-разтревожен: Руският президент си играе със съдбите на хората

проф. Владимир Чуков

От действията и информацията за агресията на Русия в Украйна стигаме до извода, че целта е да се извърши преврат, да се свали демократично избраното правителство и да се постави марионетно. Това каза за БНР проф. Владимир Чуков.

Според него ставащото не може да се нарече ограничена военна операция, атаките към Украйна са в цялата страна.

„Путин иска да изпълни заканите си. В Донецк са се появили и танкове без отличителни знаци на частната компания „Вагнер“ – „откровени терористи, които присъстват в 20 държави по света, направиха 4 преврата в Африка“, каза проф. Чуков.

„След обръщението на Путин все пак той поема отговорността за действията там. Преди дни руският президент каза, че историческите граници на Русия са границите на СССР. Това означава, че той няма да се ограничи в действията си само в Украйна.

Путин си играе със съдбите на хората. Рано или късно той ще бъде спрян. Страх ме е, че това ще стане с цената на много жертви.

След тази война се надявам Европа да отрезвее, да няма повече такива лидери като Герхард Шрьодер и Гордън Браун, да намали енергийното си зависимост от Русия“, допълни още проф. Чуков.