Престъпността спада! Автокрадци и джебчии напускат масово градовете, запътили са се право към…

кражба крадец пари

Днес комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на полицията в крайморския град, съобщи, че джебчии и автокрадци от вътрешността на страната отиват да „работят“ във Варна през лятото.

По думите му и двата типа престъпления са намалели в сравнение с миналата година.

Особено при кражбите на коли снижението е почти двойно. Според Ангелов обект на кражби стават най-вече автомобилите среден клас. Той уточни, че досега жалбите от чужденци, станали жертва на автокрадците, са единици. Гастрольори в града са и тези, които извършват телефонни измами, допълни комисар Ангелов. Той отчете, че през първото шестмесечие на тази година в града са регистрирани три убийства, чиито извършители са разкрити, предадоха от новини бг.

Полицаите са работили по десет случая на изнасилвания. При половината от тях извършителите вече са хванати. По думите на Ангелов са регистрирани 8 въоръжени грабежа, четири от които са разкрити. За шестте месеца полицаите във Варненско са хванали повече от 46 килограма хероин и са разбили две наркооранжерии, в които е отглеждан канабис. От началото на годината в региона са регистрирани малко над 2 000 катастрофи, 415 от които тежки. Загиналите са 13, а ранените – 535 души. Полицаите са отнели книжките на 1 317 нарушители, издадените заповеди за прекратяване регистрацията на автомобили са 346. В областта са хванати 652 пияни и 28 дрогирани шофьори.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.