Брутална схема в МВР! Ченге гази закона, подслушва наред и прибира бонуси!

полиция

Подслушването на телефони се оказа златна мина за ченге от Гоце Делчев. Подслушването на телефона се оказва много печелившо занимание, показва опитът на Изет Мурадов, полицай от Гоце Делчев. Докато слухти какво си говорят хората, Изетко, както го наричат шефовете му, се изхитрил да си надписва извънреден труд, обясняват потресени от скандала, пише „Уикенд“.

В момента ревизори от Инспектората на МВР пресмятат точното време, през което реално е подслушвал, и колко часа после е отчел. Мурадов бил командирован в град Банско, за да извършва тази специфична работа. По паролата, с която влиза и излиза от системата, може лесно да се види времето, през което той е работел, казват експерти.

Според запознати той е слушал по 40 минути до около 2 часа, а след това си пишел по 6 часа, за да вземе пари за извънреден труд. Или както казват колегите му – съставял е документ с невярно съдържание, благодарение на който се е качвала заплатата му, а също и осигурителният му стаж.

Известно е, че в това отношение няма друга професия с толкова благини, както полицейската, а ето служителят си е вкарвал и допълнителни екстри в „напрегнатата“ работа на тихия фронт. Запознати с тази история допълват, че Изетко е пращан да подслушва предимно трафиканти на наркотици.

Не е ясно какво е налагало това, след като въпросният полицай е бил на длъжност „издирвач“ и е трябвало да издирва определени лица, а не да дебне на слушалката. Но така или иначе тази задача му е била спусната от бивш полицейски шеф в Гоце Делчев. Друга линия, по която полицаят Изетко се проучва сега от инспекторите, са странните му, меко казано, действия спрямо издирван бандит.

Търсели го заради заплаха за убийство, но той избягал в чужбина. Когато в един момент решил да се върне, го спипали на „Калотина“. Задържали го и се обадили на издирвача Мурадов. Той обаче отсякъл: ,,Пуснете го, само му кажете да дойде при мен“. След това Мурадов премълчал за завръщането на търсения тип, а делото срещу него било спряно.

Според източниците ни това се нарича „лично укривателство“. Конкретната причина била, че двамата били съселяни от с. Дъбница.

На пръв поглед прегрешенията на Изет Мурадов може да изглеждат дребни и едва ли не смешни. В такива „дребни“ игрички със закона обаче минават дните не само на Изетко, а и на хиляди полицаи в ниските РПУ-та.

Затова да не се чудим, че голямата битка с престъпността е на това дередже, докато ченгетата в същото време чакат да навъртят някоя и друга година и славно да се пенсионират с 20 заплати накуп и други придобивки, за които другите могат само да си мечтаят.

,,От две седмици инспекторите ровят в полицейското управление и още не могат да приключат“ – уточняват източниците ни. Те обаче са скептични, че Изетко ще получи наказание. Разказват още, че Мурадов учил от 2018 до 2022 г. висше образование в колеж по туризма в Благоевград. Докато се водеше на работа, се оказваше, че е вземал изпити – дивят се на предприемчивия му дух колегите.

– Как става това, след като от Гоце Делчев до Благоевград пътят не е малко и едва ли е прелитал с летящо килимче между управле­нието и колежа. Ами ако се разрови и се окаже, че дипломата и изпитите са натъкмени, какво следва!“. Тапията за висше об­разование обаче е била важна, защото без нея И зетко не е могъл да стане офицер. Според източни­ците ни дори, когато се явява на писмения изпит за офицер, той е оставен да преписва най-спокойно.

След това другите учас­тници в конкурса разказа­ли, че началник от РПУ-то в Гоце Делчев, който бил в журито, излязъл от стаята, за да може Мурадов да извади пищов и да препише. Затова пък сержантът Изет Мурадов изкарал 5,60 и станал офицер, пише още националният седмичник.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории