Днес се очакват жестоки жеги, пожари и човешки жертви! Код оранжево в цялата страна!

Жега линейка

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за цялата страна. От НИМХ предупреждават, че горещото време продължава. Прогнозират се опасни и особено опасни метеорологични явления.

Малко след 8.30 часа сутринта измерената температура в София беше 28,4 градуса. Температурите в страната ще бъдат между 34 и 39 градуса. Пикът на жегите ще се усети между 12.00 и 18.00 часа, информират от нова бг.

Съществува голяма вероятност за пожари. Възможни са и човешки жертви, предупреждават синоптиците.

Високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Препоръчва се да се следят прогнозите и да се действа според съветите на властите.

Опасните жеги ще продължат и през следващите дни. Чак в събота се очакват валежи.

Заради жегите има много сигнали в Спешна помощ. От петък до понеделник те са повече от 1600 и са от различно естество. Преобладават тези за хипертонични кризи, мозъчно-съдови инциденти, деца с остри вирусни инфекции, обясняват лекарите.

Те съветват да не се употребява алкохол, както и да не се прекалява с климатиците и разликата вътре в помещението и навън да не е по-голяма от 10 градуса, тъй като се получава топлинен стрес за организма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории