ГЕРБ гневни: Призоваваме Бойко Рашков да каже за „престъпленията на века“ до края на деня

герб брифинг

На брифинг в парламента от ГЕРБ отправиха въпрос към вътрешния министър Бойко Рашков относно изграждането на АМ „Хемус“. По-конкретно – по т.нар. „ин хаус“ поръчки.

Депутатът Младен Шишков припомни, че те са били наричани от сегашните управляващи „порочни“, „престъпни“, „грабежи“ и „незаконни“.

„През септември миналата година министър Комитова изплаща 14 млн. лв. по договорите за „ин хаус“ за изграждането на „Хемус“ – точно тези договори, които бяха порочни. През месец януари т. г. министър Караджов изплаща 26 млн. лв. по същите тези договори. В крайна сметка се оказва, че за няколко месеца са изплатени 40 млн. лв. по тези порочни договори за изграждането на АМ „Хемус“, посочи той.

Шишков помоли да не бъде разбиран грешно и обясни, че от ГЕРБ подкрепят решението строежа на АМ „Хемус“ да се продължи по тази процедура.

„Радваме се, че няколко месеца по-късно настоящото управление осъзна, че това е единственият правилен начин магистралата да бъде завършена в най-кратки срокове“, подчерта народният представител.

Александър Иванов цитира точни думи на Рашков от интервю за бТВ по повод АМ „Хемус“ преди време. А именно: „Има извършени престъпления и те могат да бъдат наречени престъпленията на века“. Според него е логично Рашков да отговори на въпроса какво смята за действията на Комитова и Караджов, които са правили плащания по, порочните според него, „ин хаус“ договори“.

„Призоваваме до края на деня Бойко Рашков да признае, че няма нищо нередно в строителството на магистрала ‘Хемус“ и той с думите си е участвал като един предизборен агитатор, целящ само уронването на престижа на ГЕРБ“, каза Иванов.