Жители на столичен квартал проплакаха: Опасно е! Пътят е непроходим и изключително опасен

мъж репортаж

20-сантиметрова ледена покривка е сковала улица „Равнище“ в столичния квартал „Горна баня“, съобщи БНТ. Улицата е непроходима за автомобили, а преминаването пеша по нея е изключително опасно, разказаха местни жители. През последните дни са се случили няколко инцидента.

„На 24-и паднах, беше изключително заледено тук. Сега съм в болничен с контузия на коляното“, разказва мъж, който живее на улицата. „Нито можем да ходим пеша, нито да отидем на работа, нито до магазина. Не дай си боже, ако се наложи линейка да викаме“. Заради огромните късове лед по улицата не може да преминава и камионът за сметоизвозване. Така кофите за боклук вече преливат. Заледяването на улица „Равнище“ се дължи на големи количества фекални води, които преливат от непочистени ями на недобросъвестни жители на квартала, заявиха от районната администрация на „Овча купел“. При рязкото застудяване от последните дни тези води са се превърнали в лед.

Вчера инспекторатът на Столична община е опитал да обработи терена, но без особен успех. Работата ще продължи. Единственият начин за трайно решение на проблема е изграждането на канализация, заяви кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов. От Столична община заявиха, че за въпросната улица има изготвен проект за изграждане на канализация и той ще бъде реализиран при осигуряване на финансиране.

Според кмета на район „Овча купел“ Ангел Стефанов, обаче, финансиране е осигурено по оперативна програма, но трябва да се подобри организацията от страна на Столична община. Ангелов настоява да бъде допусната районната администрация до участие в проекта за изграждане на канализация.