Ледена епоха в БДЖ: Пълен със сняг влак вози пътници от Варна за София (ВИДЕО)

влак зима

Преспи сняг във вагона и купетата на влака от Варна за София в един от рекордно студените зимни дни засне пътник на видео, което разпространи в социалната мрежа. От клипа се виждат снегонавявания в коридора на вагона, но и по седалките, най-вече в близост до прозорците, а вътре в купетата хората седят облечени с палта, шапки и шалове.

Забелязва се, че навън е тъмно, тъй като най-вероятно става въпрос за пътуващите с композицията, която тръгва сутринта в 4,40 от морската столица и пристига в София чак по обед в 12,25 по разписание.

Студуването във влака е било голямо, предвид факта, че днес и утре са най-ниските зимни температури, според предупрежденията на синоптиците. Видеото възмути потребителите на социалната мрежа, като един от тях възкликва, че така е било през 1945 г., а други се възмущават къде отиват данъците ни.

В същото време новият транспортен министър Николай Събев изведе като приоритет развитието на БДЖ и извеждането му на печалба. За целта той дори смени ръководството на Пътнически превози и обеща, че ще имаме влакове, които да се движат със скорост от 160 км/ч още преди 2040 г. Според новия министър на транспорта „БДЖ ще излезе на печалба с елементарна математика и моделиране“. Традиционно у нас пътническите превози се субсидират от държавата, тъй като се приема, че този вид транспорт има голяма социална значимост. Премиерът Кирил Петков също заложи на железниците, като настоя да имаме възможно най-бързо ж.п. връзка София-Скопие.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории