Емануела бясна: Някой да спре Кунчев да затваря заведения!

емануела

“Този някой трябва да го спре“ – така изригна във Фейсбук фолкпевицата Емануела по повод предложението на главния държавен инспектор да се затегнат мерките в 8 области в стараната. Емануела е бясна, че има идея кръчмите в София да работят до 22 часа, което поставя под въпрос дали дискотеките ще останат отворени, или ще хлопнат кепенците. Обмисля се и ограничаване на капацитета наполовина.

„Във връзка с динамичното развитие на ситуацията в някои области на страната – София, София-област, Пловдив, Благоевград, Перник, Стара Загора, където заболеваемостта е най-висока, се обсъжда въвеждането на нови мерки“, коментира доц. Кунчев.

Напук на новите ограничителни мерки фолкпевицата дава за пример британския премиер Борис Джонсън, който обяви, че на Острова се премахват зеленият сертификат, маските и работата от вкъщи. „Браво на Борис Джонсън“, заяви в кратък коментар Емануела.

„Каквото и да решат, това ще бъде. Ние, изпълнителите, нищо не можем да направи. Ще трябва да се примирим и да изпълняваме“, заяви пред „България Днес“ легендата на българския попфолк Сашо Роман.

Изпълнителят на великанския хит „Мой ангеле“ добави, че не само певците търпят загуби от затварянето и ограничаването на заведенията, но и служители, които работят в тях.

„Предполагам, че от ограничителните мерки има ефект, но това трябва да го кажат експертите. Аз не мога да го заявя категорично“, добави пред вестника Сашо Роман.

Вчера Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията разпространиха позиция, в която се казва, че отказват да спазват допълнителни ограничения срещу коронавирус. От организациите настояват за оставката на Кунчев.

Заради високата заболеваемост преди дни в област Смолян бяха затворени всички нощни заведения.