Ново зверство разтърси България: Двама братя изнасилиха и убиха мъж във Велинград

полиция

Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняеми Иван К., на 22 г., и непълнолетния му брат И.К., на 17 г., за това, че на 13.01.2022 г. във Велинград, са извършили полово сношение с 42-годишен мъж, като са употребили за това сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай, съобщава БЛИЦ.

На 16 януари 2022 г. е бил получен сигнал на тел. 112, че във Велинград, в постройка, е открит починал мъж.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик велинградските полицаи незабавно са започнали действия по разследването. Първоначално досъдебното производство е било образувано за причиняване на смърт по непредпазливост.

Установено е било, че по тялото на мъжа има следи от побой и полово насилие. Няколко часа по-късно във връзка с извършеното деяние са установени от полицейски служители от РУ-Велинград и арестували двамата братя. И те, и жертвата са от ромската махала на курортния град, живеели много бедно, в коптори.

На фаталния 13 януари вечерта двамата братя отишли в колибата, обитавана от 42-годишния Методи Н. Тримата имали стари дрязги и неразбирателства, постоянно се псували и обиждали. Братята пребили от бой Методи и извършили полово сношение, като употребили за това сила и заплашване.

Малко по-късно двамата си тръгнали и оставали жертвата си да се гърчи в агония. Сигнал, че мъжът е починал, е бил подаден на 16 януари. При извършения оглед в постройката, където е живеел, е бил открит дървен кол, с който е бил млатен мъжът.

Според първоначалните данни на медицинските експерти смъртта е настъпила вследствие на разкъсване на вътрешни органи на тялото.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик продължават активните действия по разследването. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес Районна прокуратура-Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории