Извънредно: Още три общини въвеждат режим на тока заради високите сметки

ток

Още три общини въвеждат от днес режим на уличното осветление заради високите сметки.

По улиците в Чипровци ще е светло от свечеряване до 22 часа, а след това светлините ще спират до сутринта, обясни кметът Пламен Петков.

„Заповедта ще бъде в сила докато ситуацията с постоянно нарастващата цена на електроенергията се регулира или се намери механизъм за компенсиране на общините за увеличените им разходи за електричество“, уточни Петков.

От днес режим на осветлението има и в община Георги Дамяново. Там също улиците ще светят до 22 часа, а след това ще потъват в тъмнина. Община Монтана пък ще устои на високите цени и няма да спират уличното осветление в града и 23-те села, пише БТА.

До края на тази седмица поетапно ще бъде въведен режим на уличното осветление във всички населени места на територията на община Луковит. Мярката е временна и се въвежда в град Луковит и по селата вследствие чувствителното завишаване на стойността на електрическата енергия, съобщи кметът на общината Иван Грънчаров.

„По решение на кметовете по места улиците ще са без осветление във времевия диапазон от 00.00 до 4.00 часа. „В тези часове се предполага, че няма такова движение, за което да е необходимо осветление и този разход. Уличното осветление не касае само Луковит и селата в общината, а цяла България. Това, че някой го прави по-рано, а друг го отлага във времето, няма да го спаси от истината, като дойде накрая фактурата“, каза градоначалникът.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории