Само в 7DniSofia.bg

Левски стартира с контролите срещу световен шампион, 16-годишен титуляр за „сините“

станимир стоилов мъри левски

Днес Левски започва контролите си от зимната подготовка в Турция, като първият съперник на „сините“ е полският Гурник (Забже), в чийто редици е световният шампион от 2014 година Лукас Подолски. Бившият национал на Германия, който е на трето място по изиграни мачове (130) и отбелязани голове (49) за Бундестима, има 3 гола в 15 мача за Гурник. 36-годишната звезда се очаква да води атаката срещу „сините“. Сблъсъкът в курорта Белек е от 16:00 часа, предава Sportal.

Старши треньорът Станимир Стоилов ще има възможността да наблюдава за първи път през 2022 година своите футболисти в игрова обстановка и да прецени какво е необходимо, за да се подобри нивото на отбора.

Капитанът Николай Михайлов е вратар, а пред него в защита ще действат Галчев, Зайков, Кордоба и Горанов. 16-годишният Асен Митков ще бъде опорен халф с Радослав Цонев, докато Димитър Костадинов, Марин Петков и Здравко Димитров ще помагат на Билал Бари.

Със сигурност Мъри няма да може да разчита на Георги Миланов, който все още се възстановява от контузия в коляното, както и с Уелтън, който в последните дни тренира отделно от основната група. Другият бразилец в състава – Цунами, ще направи своя неофициален дебют с фланелката на столичани през втората част.

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Зайков, Кордоба, Иван Горанов, Асен Митков, Радослав Цонев, Здравко Димитров, Димитър Костадинов, Марин Петков, Билал Бари