Държава пред колапс: Петков и компания се събират на тъмно да си говорят за Цацаров

кирил петков линда

Държавата е пред тотален колапс, а кризите не само се увеличават, но и съществуващите се задълбочават. Цените на стоките от първа необходимост като хляб, мляко, масло, олио, плодове са скочили няколко пъти. Космическите сметки за ток правят непосилно плащането им от бизнеса и потребителите. А заради него скачат лекарствата, общини въвеждат режим на тока, заводи затварят врати, а инфлацията расте, пише Tribune.

На този фон управляващата коалиция се събира, за да бистри оставката на Сотир Цацаров и съдебната реформа на тъмно – онлайн.

От няколко дни медиите, които удобно клекнаха пред новото правителство, оглавявано от Кирил Петков, си затварят очите пред ужаса на милиони българи, които се чудят как ще преживят месеца. Вместо това от сутрин до вечер темата е главния прокурор Иван Гешев и шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Сякаш, ако двамата мигом изчезнат всичко у нас ще разцъфне.

Истината е, че докато правителството и управляващото мнозинство продължават да облъчват хората с нерешимата тема за реформата в съдебната система, която в най-добрия случай би отнела 2 години, българският народ загива – буквално.

Загива заради непосилните сметки и коронавируса, който у нас не се управлява по никакъв начин. По всичко личи, че коалицията е решила да ползва днешния ден, когато обичайно случаите са по-малко. Дали обаче ще е бъде така, какво ще отговорят от четворната коалиция, когато отново стигнем рекордни стойности или след няколко месеца, когато по прогнози на математици отчетем 70 хиляди новозаразени за ден? Какво ще кажат на хората от Северозапада – най-бедният регион в страната ни- когато преминат на режим на тока, защото сметките са толкова непосилни, че никой не може да ги плати? Какво ще кажат на стотици хиляди малки и средни бизнеси, болници, аптеки, училища, които не могат да си платят сметките?

Отговори със сигурност нямат.

Или ще предложат като компенсация при липса на хляб по едно парче от любимата кето торта на премиера Петков?

Срамно е, а вече и страшно…


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории