Страх тресе народа: Пред „Пирогов“ се пука по шефовете от опашки

Пирогов - опашка

Във ваксионационния пункт на „Пирогов“ чакат предимно хора, дошли да си поставят бустерна доза, предаде БГНЕС.

В събота своя ред пред пункта на „Пирогов“ чакаха няколко души. Сред тях бе и Първолетка Пламенова. „Дойдох да ваксинирам сина ми. Аз съм с трета бустерна доза от вчера. Искам да предпазя децата си. Синът ми не е ваксиниран, за първи път ще му е. Той е на 11 години, смятам да му сложа Pfizer. Личният лекар ми препоръча именно тази ваксина, затова считам, че е най-добрата“, каза тя.

Паулина Наумова от своя страна обясни, че е направила информиран избор и е решила да си сложи бустерна доза на Pfizer.

„Идвам да си сложа бустерна доза. От началото на пандемията аз съм „за“ ваксините абсолютно. Дойде време да си сложа и третата доза. Смятам да си сложа Pfizer, преди това бях с Astra Zeneca. Много съм чела и съм се интересувала за ваксините, поради тази причина реших да си сложа именно Pfizer. Не съм се съветвала с никого“, сподели още тя.

Илиян беше на опашката с брат си, защото във ВМА не ваксинират деца.

„Дойдохме да се ваксинираме с брат ми, за да предпазим цялото семейството. С брат ми сме тук, защото във ВМА не ваксинират малки деца. Ще си сложа трета бустерна доза, но нямам някакви предпочитания каква да бъде точно. Предишните ми две дози бяха на Pfizer, но аз не съм избирал, майка ми реши вместо мен“, уточни той.

В същото време столичен бар се превърна във ваксинационен център, съобщава Булфото. Желаещите получават зелен сертификат и талони за отстъпка.
В менюто на „Бар за здраве” на улица „Шипка“ няма да намерите храна и напитки, за сметка на това има всички видове ваксини, разрешени в Българи.