Стачна готовност: Бизнесът и домакинствата с космически сметки за ток и газ

ток

Домакинства от цялата страна се оплакват от все по-високите смети за отопление. Някои от тях използват газ, други електричество.

В Елин Пелин в дома на едно семейство разходите за газ за една година са се увеличили три пъти. Домакинът сравни цените пред БТВ като каза, че през декември 2020 година са платили 162 лв, а за същия месец на 2021 година – 482 лв.

Увеличението е с 300%.

Мъжът добави, че ако не се помисли за компенсации, вече се готвят протести заради високите цени на газ и ток.

По-рано тази седмица ресторантьорския бранш също се оплака от рекордно повишение в сметките си за ток. Те показаха сметки за електричество, които до преди месец са били 7-8 хиляди лева, а сега са близо 34 хиляди.

Едно от най-големите предприятия у нас – завод „Арсенал“ пусна служителите си в отпуск и затвори врати, заради космически сметки за ток.

Преди дни Читател на Tribune.bg, който е небитов потребител на ток разказа, че сумата, която ще трябва да плати е почти двойна в сравнение с предходния месец. 350 лв. сметка е пристигнала за еднофамилната му къща, която все още е в процес на получаване на „Акт 16“. Той обясни, че ноемврийската сметка на семейството била 290 лв, но била намалена веднага на 190 лв., след решението на Министерски съвет да бъдат дадени обезщетения за небитовите потребители. За новия месец обаче подобно решение няма и потърпевшите ще трябва да платят пълната сума, за да не се окажат без електроенергия в най-студения зимен месец.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории